Raskauden ensimmäiset ensioireet – mitä ne ovat?

Raskauden ensimmäiset oireet voivat ilmetä hyvin eri tavoin naisesta toiseen, mutta useimmiten ne alkavat noin 1-2 viikkoa hedelmöittymisen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että monet naiset voivat kokea joitakin raskausoireita jo ennen kuin heidän kuukautisensa myöhästyy.

Yleisimmät ensioireet ovat:



  1. Kuukautisten poisjääminen: Tämä on yksi selkeimmistä merkeistä raskaudesta. Jos kuukautisesi ovat myöhässä, se voi olla merkki siitä, että olet raskaana.
  2. Rintojen arkuus: Rintojen arkuus ja turvotus ovat yleisiä raskausoireita. Joillakin naisilla rintojen arkuus voi olla hyvin voimakasta jo varhaisessa vaiheessa.
  3. Pahoinvointi: Pahoinvointi ja oksentelu ovat yleisiä raskausoireita. Joillakin naisilla pahoinvointi voi alkaa heti raskauden alkuvaiheessa.
  4. Väsymys: Voimakas väsymys on yleistä raskauden alkuvaiheessa. Joillekin naisille voi olla vaikeaa pysyä hereillä koko päivän ajan.
  5. Emättimen eritteiden muutokset: Emättimen eritteet voivat muuttua raskauden alkuvaiheessa. Ne voivat olla runsaampia ja koostumukseltaan erilaisia kuin ennen raskautta.
  6. Alavatsakivut: Joillakin naisilla voi esiintyä lieviä alavatsakipuja raskauden alkuvaiheessa. Tämä johtuu kohdun kasvusta ja kehon hormonaalisista muutoksista.

On tärkeää huomata, että jokainen nainen kokee raskauden eri tavalla, ja kaikki eivät välttämättä koe samoja oireita tai samoja voimakkuuksia. Jos olet huolissasi oireistasi tai epäilet olevasi raskaana, ota yhteyttä lääkäriin. He voivat suorittaa raskaustestin ja antaa sinulle tarvittavan avun ja tuen raskauden aikana.


Raskauteen liittyviä linkkejä:
Terveyskirjasto: Raskaus
Terve.fi: Raskaus
Vau.fi: Raskaus
IS:n artikkeleita hakusanalla "raskaus"
Terveyskylä.fi: Raskauden tuomat muutokset ja yleiset huolenaiheet

Mainokset